6. KRAS KROS TRAIL RUN V ZNAMENJU ITALIJE

Na Cerju, hribu nad Mirnom, se je v nedeljo odvijala tekaška prireditev 6. Kras Kros Trail Run 2022.

Pri Pomniku miru se je na štartu zbralo 94 nastopajočih. Vremenski pogoji so bili idealni za tek po gozdnih stezah in cestah Goriškega dela Krasa. Med udeleženci je bila večini tekačev iz Italije. Proga je bila tokrat dolga 13 km s skupaj 300 višinskimi metri vzponov. Razgibano traso, ki sta zaznamovala predvsem dva strmejša vzpona in prehodom jame Pečinka je najhitreje odtekel italijan Rudy Molinari (Team Aldo Moro Paluzza) s časom 55:36. S triminutnim zaostankom je kot drugi prečkal ciljno črto Giorgio Turel, tretji pa prvi slovenec Aleš Žulovec (ni-panike.si). Med ženskami je bila najhitrejša Micaela Mazzuca (G.s. stella Alpina).

REZULTATI 6. KRAS KROS TRAIL RUN (klik)

Vodja prireditev Kras Kros o tokratnem dogodku: “Številčnost udeležbe je bila nekako po pričakovanjih glede termina prireditve. Navajeni smo množičnih udeležb. Tokratna atraktivna lokacija osrednjega dela prireditve in seveda trasa z razgledi je navdušila udeležence. A bo to najverjetneje enkratni primer. Po vsej verjetnosti bo štart in cilj naslednjih prireditev Avto moto karting kluba Ales.ca-racing ponovno v Vipavski dolini, v Mirnu in to izključno v zimskem obdobju.”

Naslednji, 7. Kras Kros Trail Run bo na sporedu najverjetneje januarja 2024. Zdaj je na vrsti gorskokolesarski 8. Kras Kros MTB, 13.3.2023.

Kmalu fotografije. Na socialnem omrežju so že objavljene na FOTO 6. Kras kros Trail Run 2022 – facebook (click)

A breve news in lingua italiana

Rudi Molinari, zmagovalec – vincitore 6. Kras Kros Trail Run 2022 v akciji
Top 5 ženske / donne – desno zmagovalka Micaela Mazzuca
BIMED suho sadje / frutta secca (click)
PELOZ mesnine / macelerie (click)
EUROSPIN (click)

Leave a comment